Meghívás az

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

programjaira

 

A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is,

augusztus 29-ig

várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak.

A kongresszuson, a nyilvános szentmiséken és az eucharisztikus körmeneten való részvételünkkel tegyünk tanúságot hitünkről a világ felé!

A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.

 

 

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1232/2021. sz. járványügyi közleménye

Mivel a kívánt 5,5 milliós beoltott létszám információink szerint valamikor a jövő hétre várható (a pontos nap dátuma bizonytalan), ezért a hatályba lépés dátuma július 4., vasárnap.

A járványügyi liturgikus intézkedések visszavonása érinti pl. a kötelező kézbeáldozást, szenteltvíztartók használatát, a kézfogást, stb. A fertőtlenítőszerek rendszeres használata azonban továbbra is fontosnak tűnik, ezért érdemes azokat a templomok bejáratánál is kihelyezve hagyni, illetve áldoztatáskor kezet fertőtleníteni.

Továbbra is ajánlott azonban a fokozott óvatosság. A nem kötelező jelleg magában foglalja azt is, hogy a korábbi szabályok részben vagy egészben, pl. ha az egy-egy kiemelt helyen, területen a nagy forgalom miatt fontosnak tűnik, a felettes hatóság belátása szerint megtarthatóak vagy ajánlhatóak, ha az szükségesnek tűnik, illetve a nem kötelező jelleg azt is magában foglalja, hogy a korábbi szabályokat részben vagy egészben meg lehet tartani önkéntes alapon is, illetve lehet ajánlani a korábbi szabályok megtartását.