Elérhetőség
Tel.: +36 33 484 006
email:plebania@kesztolc.hu

Kesztölci

Római Szent Kelemen Plébánia

 • 1 Harangok

  A templom harangjai Egy kis videó-filmen megtekinthetők és meghallgathatók a templom harangjai. A harangok először egyesével láthatók és hallhatók, végül az összes harang együtt szól. A felvételeket Komáromi Dániel harangkutató készítette. Neki köszönjük meg, mert tőle kaptuk ezt a kis videó-filmet. A film időtartama kb. 5 perc. A film megtekintéséhez az alábbi linkre kell kattintani:
  Read Me...
 • 2 A templom története

  A templom és plébánia rövid története: Kesztölc – kedvező földrajzi fekvésénél fogva – már ősidők óta lakott hely. Honfoglalás előtti neve ismeretlen. A helység mai neve először I. Gézának a garamszentbenedeki apátság részére 1075-ben kelt adománylevelében fordul elő. A király itt hét szőlőt és öt vincellért adott a Bars megyei szentbenedekrendi monostornak. A XIII. századtól már az esztergomi káptalannak is van itt birtoka. Az erre vonatkozó adománylevél 1304-ben Vencel cseh király Esztergomba való betörésekor megsemmisült.
  Read Me...
 • 3 Kesztölc

  Temető
  Read Me...
 • 4 Kesztölc

  Temető
  Read Me...
 • 5 Kesztölc

  Templom
  Read Me...

Miserend

Hétfő: 7 óra (Advent 6 óra)

Kedd: 7 óra (Advent 6 óra)

Szerda:

Csütörtök: 18 télen 17 óra

Péntek:18 télen 17 óra

Szombat: 18 télen 17 óra

Vasárnap: 9 óra és 18 óra

(téli időben 17 óra)

 (A téli idő október 1-től

március 31-ig tart.)

Nagy ünnepeken a vasárnapi

rend

szerint vannak szentmisék.

 

Meghívás az

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

programjaira

 

A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is,

augusztus 29-ig

várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak.

A kongresszuson, a nyilvános szentmiséken és az eucharisztikus körmeneten való részvételünkkel tegyünk tanúságot hitünkről a világ felé!

A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.

 

 

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1232/2021. sz. járványügyi közleménye

Mivel a kívánt 5,5 milliós beoltott létszám információink szerint valamikor a jövő hétre várható (a pontos nap dátuma bizonytalan), ezért a hatályba lépés dátuma július 4., vasárnap.

A járványügyi liturgikus intézkedések visszavonása érinti pl. a kötelező kézbeáldozást, szenteltvíztartók használatát, a kézfogást, stb. A fertőtlenítőszerek rendszeres használata azonban továbbra is fontosnak tűnik, ezért érdemes azokat a templomok bejáratánál is kihelyezve hagyni, illetve áldoztatáskor kezet fertőtleníteni.

Továbbra is ajánlott azonban a fokozott óvatosság. A nem kötelező jelleg magában foglalja azt is, hogy a korábbi szabályok részben vagy egészben, pl. ha az egy-egy kiemelt helyen, területen a nagy forgalom miatt fontosnak tűnik, a felettes hatóság belátása szerint megtarthatóak vagy ajánlhatóak, ha az szükségesnek tűnik, illetve a nem kötelező jelleg azt is magában foglalja, hogy a korábbi szabályokat részben vagy egészben meg lehet tartani önkéntes alapon is, illetve lehet ajánlani a korábbi szabályok megtartását.

 

 

Copyright 2021 Kesztölci Plébánia